Meer over de kunstenaars
Gabrielle Mierzwa
Het werk van Gabriele Mierzwa is een gevoelige weergave van dynamische erotische gebaren in momenten van intieme sensualiteit, die net zo krachtig zijn als de overgang van artistieke spontaniteit naar een enorme uitbarsting van kleur. Gabriele Mierzwa werd geboren in 1958 in Schwientochlowitz, Duitsland. studeerde kunst in het atelier van prof. Henryk Dziecol van 1971 tot 1978. Ze was slechts veertien jaar oud toen ze de Gouden Medaille J. Nehru won van UNICEF tijdens een kunstwedstrijd in India. Van 1973 tot 1979 studeerde ze aan de Kattowitz Art School en promoveerde in de kunst. Sinds 1985 woont en werkt ze als een onafhankelijke kunstenaar in het Zwarte Woud, Duitsland.
Udo Nolte
Udo werd in 1950 in Dortmund geboren. Van 1966 tot 1969 voltooide hij een stage als reclametechnicus en van 1969 tot 1973 studeerde hij aan de Hochschule für Technik des Design, Dortmund, Free Graphics. Hij studeerde af met een staatsexamen. Van 1973 tot 1978 studeerde hij ook aan het kunsthistorisch instituut van de Ruhr-universiteit. Sinds 1979 werkt Udo Nolte freelance. Zijn focus ligt op het etsen. In 1992 trok de kunstenaar zich terug uit de commerciële kunsthandel. Hij richt een studio en een grafische werkplaats op in de badplaats Friedrichskoog met tentoonstellingen in Sleeswijk-Holstein. In 1998 keert hij terug naar Dortmund. Van 1998 tot 2000 is er een samenwerking met de Norddeutscher Rundfunk. Het resultaat is een illustratie van de titelpagina's van het Radio 3-programma. In 1999 is een tentoonstellingscatalogus en een tv-filmproductie van VEW Kultur worden uitgebracht. Sinds 1982 tot heden is er een samenwerking met de Deutsche Grammophon Gesellschaft in Hamburg, waarvoor hij illustraties produceert voor platen- en cd-boekjes en catalogustitels.
Michael Leu
Toen hij zeven was, kreeg Michael Leu erkenning als kunstenaar nadat hij de eerste plaats behaalde in de Internationale Kinderschilderijwedstrijd in Tokio, Japan. Michael studeerde fijne kunst en vormgeving aan het eind van de jaren '60 in Taiwan en werkte zijn grafische techniek bij Otis Parsons in Los Angeles aan het begin van de jaren '80. Michael's foto's geven zowel onschuld als verfijning weer. Of het nu zijn katten, vrouwen of landschappen zijn, Michael's buitengewone gevoel voor kleur, zijn spontane maar goed uitgevoerde plaatsing van afbeeldingen roepen allemaal een gevoel van welzijn op, een lach, een lach, een heerlijk moment van nadenken over onze omgeving. .
Elfriede Otto
Elfriede woont en werkt als freelance artiest in Berlijn en Dortmund. Ze volgde een opleiding aan de zomeracademie Salzburg op het gebied van grafiek, tekenen, schilderen en beeldhouwkunst. Beurzen van de Aldegrever-Gesellschaft für Graphik, die ze ontving in 1992 en 1993, lieten Otto toe zich te concentreren op haar kunst.
Haar studies worden echter beïnvloed door een studiebezoek in Zuid-Afrika van 1998 tot 2002. Elfriede Otto is vooral bekend om haar kleuretsten. De kleurrijke, bijna sprookjesachtige graphics laten vooral Afrikaanse oerbossen en hun rijkdom aan planten en dieren zien. Maar ook woestijnsteden en kastelen staan erop afgebeeld. Fabelachtig zijn ook de namen van Elfriede Otto werkt: Ze zijn genoemd als "Gentle vleugels", "In Paradise", "Bird Garden", "On Safari", "Op de tropische boom", "White Moon" of "magische wereld van koralen." Veel kleuretsten zijn nogal abstract en doen denken aan prehistorische rotstekeningen. Maar Otto werkt ook steeds opnieuw met acryl en andere mengtechnieken.
Otto's kleur etsen en schilderijen werden tentoongesteld, niet alleen in Duitsland en Europa, maar ook in Tokio, New York en de Iraanse Isfahan.
Rüdiger Brassel
Rüdiger is een in 1946 geboren Siegburg bij de kunstenaar van Bonn. Na het afronden van zijn opleiding als decoratieschilder, studeerde hij aan de grafische kunstacademie in Bonn. Daar behandelde Rüdiger Brassel voornamelijk olie- en aquarelverf en studies in tempera. Naast de klassieke kleurmengingstechnieken is Brassel altijd onder de indruk geweest van de expressiviteit van kleuretsten. De kleurenets is een van zijn favoriete artistieke velden, die hem ertoe hebben gebracht zijn stijl te perfectioneren. Zo werden zijn werken en vooral etsen steeds moediger en kleurrijker. Het was deze passie die Rüdiger Brassel een internationale reputatie heeft gegeven. Kunsttentoonstellingen in Londen, New York en San Francisco vierden de uitzonderlijke kunstenaar als een echt uitzonderlijk talent. Vooral werken met de titel Tuscan Impressions tonen de ware vaardigheden van de meester.
Rüdiger Brassel wordt in zijn werk beschreven als uiterst volhardend, volhardend en perfectionistisch. Hij produceert altijd zelf alle platen voor zijn oplagen. Omdat de kunstenaar elke afdruk met de hand overschildert, is geen enkele afbeelding hetzelfde als de andere. Door zijn nauwgezette doorzettingsvermogen creëert zijn studio herhaaldelijk individueel nieuw gecomponeerde werken die elkaar raken met uniciteit. Bovenal spreekt het feit dat individuele stappen in de verschillende werkprocessen niet langer kijken naar het gecreëerde kunstwerk, in het voordeel van de kwaliteit van het vakmanschap.
Sinds 1978 woont en werkt Rüdiger Brassel als freelance artiest in Siegen.
Henryk Fiset
Henryk begon voor het eerst te experimenteren met film en fotografie voordat hij zijn genegenheid en talent voor tekenen en schilderen ontdekte. Na het bestuderen van de verschillende druk- en schildertechnieken, werkte hij uiteindelijk fulltime als freelance artiest in 1980. In de druktechniek van de aquatint laat de kunstenaar zijn afbeeldingen in lichtovergoten kleuren verschijnen. De subtiliteiten in het ontwerp, hij bereikt een delicaat, doorschijnend effect dat de voorbijgaande schoonheid zeer goed weergeeft. Uiteindelijk verliet hij ook de beperking van het figuratieve en schilderde hij schilderachtig zijn hele creativiteit in abstracte composities van vorm en kleur, waarin hij probeerde de verbinding te verbinden tussen wat hij dacht en voelde.
Katrien Caymax
Katrien is een Belgische graficus en schilder. Zij studeerde grafische aan de kunstacademie in Hasselt België. Haar eerste etsen waren vooral zeer streng in zwart en wit.Aan de Universiteit van Belgrado, leerde ze de basistechniek van afbeeldingen in kleur. Dit leidde dan ook als inspiratie om te schilderen.Caymax heeft bewust gezocht nieuwe technische oplossingen en ontwikkelde in de jaren tachtig, een nieuw productieproces voor afbeeldingen in kleur.De kleurrijke prints met grote landschappelijke uitstraling kregen meteen een universele erkenning. Als schilder, heeft ze alle technieken geprobeerd, maar tegenwoordig is het beperkt tot de gouache techniek.Typisch voor haar expressie type is de vloeiende lijn en de zuivere palet. Katrien Caymax streeft naar formele duidelijkheid, zodat de kleuren een zeer sterk effect krijgen. De expressie is tweedimensionaal en de personages zijn een beetje vervormd. De lijnen en vlakken worden benadrukt. Haar oeuvre is heel figuratief en de meeste van haar werken hebben de vrouwelijke figuur als motief met typische ironische benadering en bedrieglijk naïeve tekening verhult een onderliggende betekenis.
Francis Méan
Geboren in Belgie in 1952. Francis maakt sculpturen, etsen en schilderijen. Zijn kunst is enorm krachtig en vol energie. De beweeglijkheid van zijn kleuren strelen het oog. Hij wijst de kijker op de oer-ervaringen van de mens: "De natuur spreekt, maar de mens is te druk bezig om het te horen. De natuur blijft mijn belangrijkste inspiratiebron, met aandacht voor het oneindig grote en het oneindig kleine. De kleuren van de zee, de vorm van een berg alsook de vluchtige omvang van de regenzwangere wolken inspireren mij. Schilderen is afstand nemen. Een intens moment van oprechte schepping beleven..."
Wulf Reinshagen
Rulf leeft in Bad Oeynhausen en Berlijn en beheert een studio in Mallorca. Hij werd in 1942 in Potsdam geboren en leerde voor het eerst het beroep van zetter kennen. Vanaf 1962 studeerde hij grafisch ontwerp, vervolgens drukwerk en grafische vormgeving en vervolgens pedagogiek, wat resulteerde in het beroep van kunstleraar. Tegen deze achtergrond heeft Wulf Reinshagen zich sinds 1992 exclusief gewijd aan kunst. Van 1967 tot de dag van vandaag, zijn zijn werken werden tentoongesteld in meer dan 100 tentoonstellingen in musea, galeries en kunst verenigingen, het meest recent in Beijing en Berlijn. "Kunstenaar zijn, is voor sommigen een beroep, maar het is ook een roeping met zien, weten en passie. En ik denk dat je dit allemaal duidelijk kunt zien op je foto's, "zei curator Hannelore de Hoogd. Reinshagen bekende van zijn kant: "Het is de passie die je drijft om dingen te doen die je wilt doen". Dit engagement is cruciaal omdat de grafisch ontwerper meestal opdrachten uitvoert, terwijl Reinshagen werkt met de discipline van een grafisch ontwerper, maar deze volledig gratis en zelfbepaald. "Ik noem mezelf een schrijfkunstenaar," zei hij en gaf meteen inzicht in zijn manier van werken: "Je structureert wat je je voorstelt in gedachten. Hier is het ontwerp in eerste instantie het beeld dat we in gedachten hadden gemaakt als een krabbel, dan loop je idee standaard op en aan het eind van het pad is" .De beeldspraak clean Hagens komen van ontmoetingen met de kunst en architectuur. De professionele achtergrond is aanwezig van foto tot foto. Aanzienlijk, de architectonische structuur, de enkele letters en cijfers, evenals kalligrafie en zichzelf handschrift. Opvallend is de altijd aanwezige duidelijke orde in de foto's, waarin elementen zoals cirkels, driehoeken en vierkanten, zon teken, kolommen of bogen worden gecombineerd. - "Horizons" op papier en canvas: Wulf Reinshagen exposeert in Meppen. Reinshagen maakt meesterlijk gebruik van de abstractie, die hij combineert met de picturale. "Cirkel, vierkant en driehoek zijn elementen van het lettertype. Het is belangrijk om het beeld en het abstract te combineren. Er is immers geen abstractie zonder een object en geen object zonder abstractie. " "Om deel te nemen in de wereld van beelden van Wulf Reinshagen, is om de balans aan te pakken - van wat wordt gedacht, Gefühltem en ontworpen," zei de Hoogd en voegde tenslotte voegt toe: "Ze spreken hun eigen taal en worden ontdekt door de kijker."